Mydło Aleppo z czerwoną glinką Najel 100g

  • Bogate w minerały, delikatnie złuszczające i odżywiajace. Pielęgnacja skóry w królewskim stylu Już w starożytności ludzie zdawali sobie sprawę, jak cudowny wpływ na kondycję skóry ma oliwa z oliwek. Mówi się nawet, że egipska królowa Kleopatra używała jej
Mydło Aleppo z czerwoną glinką Najel 100g
Kliknij, aby powiększyć
Producent: Najel
Kod produktu: 3760061223264
Składnik: czerwona glinka
11,40 zł
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Certyfikat Trusted Shops

Znak jakości dla sklepu Henny.pl

Zakupy w Internecie są szybkie, wygodne i nie wymagają bezpośredniego kontaktu ze sprzedawcą. Jego brak jest jednak także przyczyną wątpliwości. U kogo właściwie robię zakupy? Co otrzymam za moje pieniądze?

Oprócz poczucia bezpieczeństwa Trusted Shops zapewnia kupującym jego konkretne potwierdzenie. Oferuje klientom certyfikowanego sklepu internetowego darmową ochronę kupującego do kwoty 10 000 zł przy każdym zamówieniu.

Jest to dowód zaufania i potwierdzenie wysokiego standardu jakości prezentowanego przez certyfikowany sklep.

Bogate w minerały, delikatnie złuszczające i odżywiajace. Pielęgnacja skóry w królewskim stylu.

Już w starożytności ludzie zdawali sobie sprawę, jak cudowny wpływ na kondycję skóry ma oliwa z oliwek. Mówi się nawet, że egipska królowa Kleopatra używała jej podczas kąpieli pod postacią sławnego na całym świecie mydła Aleppo. Produkowane w Syrii od niepamiętnych czasów, mydło to zawiera nie tylko olej z oliwek o właściwościach głęboko nawilżających i regenerujących skórę, ale także olejek laurowy, który działa oczyszczająco.

Oczyszczająca glinka

Mydło Aleppo firmy Najel to jednak dużo więcej, niż starożytna receptura i łagodzące działanie olejków roślinnych. Zawiera ono także dodatek czerwonej glinki, która dzięki swojej ziarnistości, delikatnie złuszcza skórę i pomaga pozbyć się warstwy martwego naskórka oraz zanieczyszczeń, które mogą blokować pory.

Pochodząca ze stref umiarkowanych glinka jest bogata w odżywcze minerały, które pomagają przywrócić skórze witalność, blask i naturalną sprężystość.
Glinka czerwona - jest bogata w krzem, żelazo, mangan, magnez, sód, potas i tytan. Szczególnie polecana dla cery tłustej i mieszanej, a także wrażliwej. Łagodnie ściąga pory i wygładza skórę. Oczyszcza skórę z toksyn. Rozświetla matową cerę. Systematyczne nakładanie kosmetyków z czerwoną glinką zapewnia uszczelnienie naczyń krwionośnych i zapobiega ich pękaniu. Jest polecana dla cer, które są wrażliwej. Regularne stosowanie tej glinki może dodatkowo wywołać efekt delikatnie opalonej skóry.

Zalety glinki:

  • zapobiega pękaniu naczynek krwionośnych
  • absorbuje zanieczyszczenia, oczyszcza pory
  • wykazuje działanie antybakteryjne
  • doskonała dla cery wrażliwej, zanieczyszczonej, z pękającymi naczynkami
  • bogata w minerały i mikroelementy m.in. krzem, żelazo, magnez wapń, potas
  • przywraca skórze naturalną równowagę

Połączone siły natury

Mydło z czerwoną glinką łączy w sobie nawilżającą funkcję oliwki, antybakteryjne działanie lauru i delikatny peeling cząsteczkami gliny.

Czerwony kolor użytej w kosmetyku skały osadowej spowodowany jest wysokim nasyceniem tlenu na terenach, z których pochodzi. Dzięki tej właściwości gleby, czerwona glinka w mydle Najel charakteryzuje się wysoką chłonnością i zdolnością do usuwania ze skóry wszelkich nieczystości.

Sposób przechowywania:
Mydło po użyciu należy osuszyć. Unikać trzymania w zamkniętym pojemniczku. W ten sposób posłuży nam dłużej.

Składnik
czerwona glinka
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Róża damasceńska to krzew z rodziny różowatych, uprawiany w basenie Morza Śródziemnego  od czasów starożytnych, który został rozpowszechniony w Europie przez Rzymian.Jakie właściwości ma różą damasceńska? Leczniczy wpływ róży damasceńskiej na organizm.

Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel